Η ΑΕΚ αναδείχθηκε, για ακόμη μία φορά πρωταθλήτρια στο Women’s Futsal Championship, επικρατώντας, σε έναν πολύ ωραίο τελικό, με 3-2 του Ατρόμητου, με τον Χρήστο Χριστόπουλο να είναι εκείνος που από την πρώτη θέση του πάγκου οδήγησε τις «κιτρινόμαυρες» αθλήτριες στην επιτυχία.
Ο 41χρονος προπονητής φιλοξενείται στο epssalas.gr, ώστε να καταθέσει τις απόψεις του τόσο για το επίπεδο του θεσμού όσο και για την πορεία του ελληνικού ποδοσφαίρου σάλας γυναικών, τονίζοντας ότι η δημιουργία των Προεθνικών Ομάδων γυναικών, θα δώσει το επιπλέον κίνητρο σε αθλήτριες να ασχοληθούν.
Στον χώρο της σάλας έχεις γίνει γνωστός κυρίως από την ενασχόλησή του με το γυναικείο ποδόσφαιρο. Ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι που το ποδόσφαιρο γυναικών σε έχει τραβήξει;
«Το ποδόσφαιρο γυναικών ήταν τελείως άγνωστο για εμένα. Ήταν μια πρόκληση που την πήρα και δικαιώθηκα. Θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο γυναικών έχει μεγάλη πρόοδο σε σχέση με το παρελθόν και το βέβαιο είναι ότι θα έχει ακόμη μεγαλύτερη. Εγώ λέω πάντα ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα και ισάξιο»!
Το ποδόσφαιρο σάλας στις γυναίκες αρχίζει να ανθίζει τελευταία. Εσύ, ως προπονητής της ΑΕΚ, μετράς ένα νταμπλ και ένα πρωτάθλημα. Πως σου φάνηκε το επίπεδο;
«Η κατάσταση συνεχώς βελτιώνεται με τη συμμετοχή ιστορικών σωματείων, αλλά βρίσκεται σε εμφανώς υποδεέστερη θέση σε σχέση με την Ευρώπη γιατί το ποδόσφαιρο γυναικών, ακόμα και στην Α’ Εθνική, είναι τελείως ερασιτεχνικό καθώς στα κορίτσια δεν προσφέρονται επαγγελματικά οικονομικά κίνητρα, κάνοντας τον συνδυασμό ποδοσφαίρου και επαγγελματικής καριέρας ή/και οικογένειας αδύνατο. Το πιο σημαντικό είναι ότι συνεχώς αυξάνεται το ενδιαφέρον των μικρών κοριτσιών για το ποδόσφαιρο σάλας και το αισιόδοξο γεγονός είναι ότι αίρονται παλαιότερες προκαταλήψεις και στερεότυπα».
Ποιοι είναι οι λόγοι της επιτυχίας της ΑΕΚ την τελευταία διετία στο ποδόσφαιρο σάλας γυναικών;
«Η εμπειρία μου στο γυναίκειο ποδόσφαιρο και η διαχείριση των αθλητριών, θεωρώ ότι ήταν το κλειδί της επιτυχίας του συλλόγου. Η ΑΕΚ έχει αθλήτριες με ποιότητα και διάθεση για εξέλιξη. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν αποδείξει ότι δίκαια βρίσκονται στην κορυφή. Αν και νεοσύστατη ομάδα, οι αθλήτριές μας έχουν προσεγγίσει τον συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού που χαρακτηρίζει το ποδόσφαιρο σάλας».
Θεωρείς ότι ωρίμασαν οι συνθήκες για τη δημιουργία Προεθνικών Ομάδων Γυναικών από την Ένωση; Πιστεύεις ότι μπορούν οι Προεθνικές να αποτελέσουν τον “κράχτη” ώστε να έρθουν περισσότερες γυναίκες στο άθλημά μας;
«Επειδή ως προπονητής σάλας της ΑΕΚ έχω πάρει μέρος από το πρώτο πιλοτικό τουρνουά για την ανάδειξη του αθλήματος, μέχρι σήμερα διαπιστώνω τη δίψα που έχουν οι αθλήτριες για διάκριση και εξέλιξη. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, η εξέλιξη αυτή να πάρει, μέσω των Προεθνικών Ομάδων, τη θέση που της αρμόζει, ώστε στο άμεσο μέλλον νεαρότερες αθλήτριες να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους και να εμπλουτίσουν ακόμη περισσότερο τη δυναμική του ποδοσφαίρου σάλας γυναικών».
Το ποδόσφαιρο σάλας, ως άθλημα, ταιριάζει σε μία ποδοσφαιρίστρια; Και αν ναι, πως;
«Θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο σάλας ταιριάζει απόλυτα σε μια ποδοσφαιρίστρια. Η καλή τεχνική κατάρτιση, σε συνδυασμό με την άμεση λήψη απόφασης λόγω του περιορισμένου χώρου και χρόνου, δίνει τη δυνατότητα στις αθλήτριες να εξειδικεύονται σε δύσκολες τακτικές συνθήκες».