Ο Α.Ο. Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Κορυδαλλού είναι η ομάδα, που μαζί με τον ΠΑΟΚ πήρε το εισιτήριο για τη Stoiximan FSL της νέας περιόδου, μετά το Final-4 της Θεσσαλονίκης. Αρχιτέκτονας της επιτυχίας αυτής δεν είναι άλλος από τον Στέφανο Σοϊλεμέ, τον πολύπειρο προπονητή, ο οποίος με την τεχνογνωσία του κατάφερε να φέρει στη μεγάλη κατηγορία τον Κορυδαλλό Futsal και μάλιστα με μόνο μία ήττα κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου.
Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός κλήθηκε στα γραφεία της ΕΠΣ Σάλας για μία συνέντευξη στο epssalas.gr, στην οποία μιλάει τόσο για τη στήριξη της δημοτικής αρχής στην ομάδα όσο και για το τι περιμένει από τη νέα σεζόν στη Stoiximan FSL.

Φουτσαλικά σε γνωρίσαμε από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 ως παίκτη του Κερατσινίου. Φέτος κέρδισες την άνοδο στη Stoiximan FSL όντας στο τιμόνι μίας ομάδας γειτονικού Δήμου. Τι σημαίνει αυτό για σένα;
«Το Κερατσίνι έχει ξεχωριστή θέση γιατί ήταν η αρχή μιας πορείας που τότε δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα εξελιχθεί . Η αλήθεια είναι ότι ενδεχομένως να είμαι τυχερός που από την γέννηση της σάλας στην Ελλάδα συμμετείχα τότε ως ποδοσφαιριστής στο Κερατσίνι και μάλιστα με την κατάκτηση των δύο πρώτων πρωταθλημάτων. Από εκεί και πέρα ξεκίνησε μια αδιάκοπη πορεία στο άθλημα που μετράει τώρα σχεδόν 30 χρόνια με πολύ μεγάλο κεφάλαιο την εθνική ομάδα που υπηρέτησα συνολικά 17 χρόνια, αρχικά ως αθλητής και στη συνέχεια ως προπονητής της. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για μένα, ανεξάρτητα από το μικρότερο ή μεγαλύτερο στίγμα και αποτύπωμα που αφήνει ο καθένας μέσα από την δουλειά του στον χώρο μας, είναι οι ανθρώπινες σχέσεις. Σε αυτά τα χρόνια αναπτύχθηκαν επαγγελματικές αλλά κυρίως προσωπικές σχέσεις με παίκτες, συμπαίκτες, προπονητές, παράγοντες που κρατάνε μέχρι σήμερα. Σε αυτό το επίπεδο ο  Κορυδαλλός είναι η συνέχεια της πορείας, είναι το σωματείο με το οποίο τώρα ταυτίζομαι και η συνεργασία μας με διοίκηση και παίκτες είναι άψογη τόσο σε επαγγελματικό όσο σε ανθρώπινο επίπεδο».

Τι σημαίνει για την πόλη του Κορυδαλλού η άνοδος της ομάδας στην Α’ Εθνική Ποδοσφαίρου Σάλας, περίπου μία εικοσαετία μετά την παρουσία του Ερμή Κορυδαλλού στη μεγάλη κατηγορία;
«Η παρουσία η δική μας αλλά και στο παρελθόν μιας ιστορικής ομάδας της πόλης όπως είναι ο Ερμής στην Α’ Εθνική πριν μάλιστα από 20 χρόνια, αναδεικνύει το ότι η πόλη είχε και θα συνεχίσει να έχει επιτυχίες στα ομαδικά αθλήματα όπως το βόλεϊ, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το χάντμπολ. Μην ξεχνάμε επίσης πριν κάποια χρόνια και την παρουσία της Προοδευτικής στη σάλα. Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι η δημοτική αρχή είναι παρούσα για όλα τα αθλήματα και για όλες τις ομάδες. Είμαστε τυχεροί γιατί ως σωματείο έχουμε άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις που η δημοτική αρχή συνεχώς βελτιώνει, το κλειστό, το κολυμβητήριο και το γυμναστήριο. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Δήμος δίνει ξεχωριστή προσοχή στον αθλητισμό με προγραμματισμό νέων αθλητικών εγκαταστάσεων που θα βοηθήσουν την περεταίρω ανάπτυξη του σωματειακού αθλητισμού στην πόλη».

Πανηγυρικό στιγμιότυπο της ομάδας του Κορυδαλλού, μετά την πρόκριση στον τελικό του Final-4 της Futsal League στη Θεσσαλονίκη

Με δεδομένο ότι ο Κορυδαλλός Futsal έχει άρρηκτη σχέση με τον Δήμο, θα θέλαμε να μας πεις για τη στήριξη από τη δημοτική αρχή στη διάρκεια της σεζόν.
«Ο Δήμος Κορυδαλλού στηρίζει όλα τα σωματεία της πόλης που υπηρετούν τον υγιή αθλητισμό. Στην πόλη του Κορυδαλλού καλλιεργούνται όλα τα ομαδικά αθλήματα σε σωματεία με σημαντική αθλητική ιστορία και προσφορά στη νεολαία. Η  ομάδα του futsal σε προπονητικό και διοικητικό επίπεδο απαρτίζεται από ανθρώπους που έχουν υψηλή τεχνογνωσία και όραμα για το άθλημα. Θέλω να πιστεύω ότι ο Κορυδαλλός θα συνεχίσει να εκπλήσσει όχι μόνο με τα αγωνιστικά αποτελέσματα αλλά και με την δράση που θα παρουσιάσει στις αναπτυξιακές ηλικίες».

Ποιο ήταν, κατά τη γνώμη σου, το επίπεδο στη Futsal League που ολοκληρώθηκε;
«Το πρωτάθλημα ήταν άκρως ανταγωνιστικό. Ήταν η δεύτερη σεζόν στην Futsal League με τον Κορυδαλλό για μένα. Την πρώτη χρονιά που δυστυχώς για γραφειοκρατικούς λόγους δεν συμμετείχαμε στα play off είχαμε ως κύριο ανταγωνιστή τον Παναθηναϊκό και φέτος τον ΠΑΟΚ. Το επίπεδο από την μία χρονιά στην άλλη ανέβηκε κατακόρυφα. Πέρα από Κορυδαλλό και ΠΑΟΚ υπήρχε ο Μινώταυρος, ιστορικό σωματείο για την σάλα, αλλά και οι Θρακομακεδόνες που ως σωματείο συμμετέχει αρκετά χρόνια με ένα κράμα νέων και έμπειρων παικτών. Αν συνυπολογίσουμε τις υπόλοιπες ομάδες που ειλικρινά καταθέτουν μεγάλη προσπάθεια και κοσμούν τον χώρο αλλά επίσης την αυξημένη συμμετοχή από σωματεία της επαρχίας, τότε καταλαβαίνει κανείς τη δυσκολία αυτού του πρωταθλήματος τόσο σε οικονομικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο. Προβλήματα υπάρχουν όπως π.χ. ότι δεν έχουν όλα τα σωματεία στη διάθεσή τους κλειστό γυμναστήριο ή ότι δεν έχουν πρόσβαση στην τεχνογνωσία. Γνωρίζω όμως για το μεν πρώτο ότι όλα τα σωματεία ψάχνουν για λύση για το δε δεύτερο, από πρώτο χέρι, ότι μέσα από τις σχολές προπονητών έχει γεφυρωθεί το χάσμα. Άλλωστε και ο συνάδελφος μου στις σχολές Γιώργος Βασσάλος και εγώ είμαστε πάντα διαθέσιμοι για τους προπονητές».

Ο τελικός της Θεσσαλονίκης κόντρα στον ΠΑΟΚ σου άφησε κάποια πικρία, με δεδομένο ότι η φετινή πορεία δεν συνοδεύτηκε και με την κατάκτηση του πρωταθλήματος;
«Καμία πικρία. Ο στόχος ήταν η άνοδος. Ο τελικός ήταν ένα ματς χωρίς επιπτώσεις. Σίγουρα θέλαμε το πρωτάθλημα και η εικόνα μας στον αγωνιστικό χώρο το επιβεβαίωσε. Ήταν από τα ματς που ενώ τα στατιστικά ήταν υπέρ μας δυστυχώς δεν πετύχαμε γκολ. Τα στατιστικά δεν μετράνε αλλά μόνο τα γκολ ή «το γκολ» στην συγκεκριμένη περίπτωση. Επίσης θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε στους τελικούς με αξιοζήλευτη αγωνιστική εξέλιξη σε σχέση με την αρχή της σεζόν. Θέλω να πιστεύω πως πέρα από την ποιότητα των παικτών του ότι  ο προπονητής τους Λεωνίδας Παπαδόπουλος, μέσα από τη διαδικασία εκπαίδευσής του στις σχολές είχε την δυνατότητα να εφαρμόσει αρκετές αρχές στην ομάδα του και του αξίζουν τα συγχαρητήρια όπως και σε όλο τον οργανισμό ΠΑΟΚ που μόνο καλό θα κάνει στο άθλημα η παρουσία του στη Super League».

Πολλοί έλεγαν το τελευταίο διάστημα ότι ο ΑΟΔ Κορυδαλλού είναι ήδη «έτοιμη» ομάδα για τη Stoiximan Futsal Super League. Συμφωνείς με αυτό; Επίσης ήδη κυκλοφορούν οι ανακοινώσεις για την παραμονή αρκετών παικτών. Τι θα κάνετε, σε συνεργασία με τη διοίκηση, για την ενίσχυση της ομάδας;
«Δυστυχώς έχει διαπιστωθεί πολλές φορές ότι ομάδες που ανεβαίνουν δεν έχουν το επίπεδο για να διατηρηθούν στη μεγάλη κατηγορία, έτσι από την αρχή του σχεδιασμού της ομάδας ήταν στόχος η δημιουργία ανταγωνιστικού συνόλου σε επίπεδο Super League. Είμαστε σε καλό δρόμο. Στόχος είναι και η οι αναπτυξιακές ηλικίες. Δεν έχουμε γίνει Δούκας ούτε κουβαλάμε την ιστορία της ΑΕΚ, του ΠΑΟ ή του ΠΑΟΚ. Φέτος έχουμε εμπλουτίσει το ρόστερ με αρκετούς έμπειρους παίκτες, με παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο. Είναι πολύ σημαντικό ότι αισθάνονται καλά στο σωματείο. Το περιβάλλον και οι συνθήκες έχουν πρωτεύοντα ρόλο και στις δικές μου αποφάσεις για την ανάληψη τεχνικής ηγεσίας. Η διοίκηση συνεχώς βελτιώνει τις συνθήκες. Είμαστε πια ένα “ελκυστικό” σωματείο όμως το εάν θα είμαστε ανταγωνιστικοί στον αγωνιστικό χώρο, απαιτεί εργασία στην προπόνηση σε υψηλές εντάσεις και με απόλυτη συγκέντρωση. Γνωρίζουν όλοι πόσο απαιτητικός είμαι. Είναι επίσης αλήθεια ότι η διοίκηση προχωράει τις ανανεώσεις με βάση τον σχεδιασμό. Στόχος είναι να διατηρηθεί το ρόστερ ή το μεγαλύτερο μέρος αυτού. Από εκεί και πέρα θα δούμε πως και που μπορούμε να ενισχυθούμε. Προχωράμε με σταθερά βήματα».

Πως βλέπεις γενικά το επίπεδο στη Stoiximan FSL για τη νέα χρονιά; Ποιοι θα είναι οι στόχοι της ομάδας;
«Το επίπεδο είναι καλό όμως πέρυσι υπήρχε μεγάλο χάσμα των πρώτων με τους τελευταίους. Πιστεύω φέτος θα είναι μικρότερο. Θα είναι ενδεχομένως μια κομβική σεζόν. Τα οικονομικά δεδομένα έχουν αλλάξει και νομίζω θα επηρεάσουν πολλούς σχεδιασμούς  και στόχους ομάδων. Την ίδια στιγμή από ομάδες εκτός Αττικής θα είναι μόνο ο ΠΑΟΚ. Ενδεχομένως από πλευράς δυναμικότητας να είναι το πιο δυνατό των τελευταίων ετών. Στόχος για μας αρχικά  ως νέο σωματείο στην Super League θα είναι να εξασφαλίσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται την παραμονή. Θα πρέπει να δούμε και το φορμάτ του πρωταθλήματος. Προσωπικά θα προτιμούσα πάλι ένα φορμάτ με οκράδα στα play off και οι υπόλοιποι σε playout. Όπως και να έχει θα είναι ένα πρωτάθλημα όπου η σταθερότητα στην απόδοση και η αντοχή στις δυσκολίες σε βάθος χρόνου θα παίξει μεγάλο ρόλο».