Όταν κάποιος ακούει το όνομα Δημήτρης Πολποτίνης, ο νους του πάει αμέσως στα… ερυθρόλευκα. Πιστός φίλος του Ολυμπιακού, με τα δύο σωματεία που κατέβασε στα περυσινά πρωταθλήματα Β’ Ανδρών και Α’ Γυναικών, να ονομάζονται Ολυμπιακός Σεπολίων και Ολυμπιακός Άφοβος Σάλας. Ουσιαστικά, είχε ενεργά τέσσερα τμήματα στις μεγάλες κατηγορίες και ένα τμήμα του Άφοβου στην Κ9.
Ο Πολποτίνης έχει… προϋπηρεσία στα πρωταθλήματα Πειραιά με την Πανφαληρικό, τον Πειραϊκό και τον Κένταυρο, ενώ ξεκίνησε την ενασχόλησή του στο futsal ως παίκτης, τη σεζόν 2009-2010, όντας μέλος του Αιακού Σαλαμίνας, που στο κλειστό του Γέρακα αναδείχθηκε πρωταθλητής Β’ Εθνικής, κερδίζοντας και την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Νέο Ικόνιο και Πρωταθλητή Καλλιθέας, την τωρινή Καλλιθέα Futsal. Πλέον είναι πιστοποιημένος προπονητής με UEFA B Futsal και ένας από τους πιο ενεργούς ανθρώπους του χώρου. Μιλώντας στο epssalas.gr, αναφέρεται στο γηπεδικό που ήταν το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετώπισαν τα σωματεία του, καθώς και για τα πρωταθλήματα Β’ Ανδρών και Α’ Γυναικών.

Πως ήρθες σε πρώτη επαφή με το futsal και τι σε τράβηξε σε αυτό;
«Έπαιζα 5Χ5 ανεξάρτητα από τότε που άνοιξαν τα πρώτα γηπεδάκια, το 1995 και στην συνέχεια έγιναν μόδα. Το 2009 θέλοντας να παίξω στο επίσημο πρωτάθλημα, πλησίασα τον πρόεδρο του Αιακού Σαλαμίνας, τον Νίκο Καθαρό και έτσι ξεκίνησε η ενασχόλησή μου με το ποδόσφαιρο σάλας. Στο futsal με τράβηξε το γρήγορο παιχνίδι και ο καταιγιστικός ρυθμός και οι πολλές επαφές με την μπάλα που μπορεί να έχει ένας παίκτης».

Τη χρονιά που πέρασε είχες τέσσερις ομάδες στα πρωταθλήματα, δύο στο ανδρικό και δύο στο γυναικείο. Τι σκέφτεσαι να κάνεις φέτος;
«Φυσικά και θα θέλαμε να κατεβάσουμε τις ομάδες μας κανονικά και φέτος. Όμως για την τελική μας απόφαση σημαντικό ρόλο θα παίξει σίγουρα το εάν θα πάρουμε την επιδότηση που αναμένουμε τα σωματεία και πόσες ομάδες από την επαρχία θα βρίσκονται στα πρωταθλήματα τη νέα αγωνιστική περίοδο».

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από το γυναικείο πρωτάθλημα 2023-2024;
«Το γυναικείο ποδόσφαιρο δεν το ξέρω καθόλου και δεν έχω γνώμη και άποψη. Θετικές εντυπώσεις και μόνο μου αφήνει να βλέπω γυναίκες να αθλούνται, πόσο μάλλον να αγωνίζονται στο άθλημα που υπεραγαπάω».

Όσον αφορά τη Futsal League, θεωρείς ότι ήταν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με τη διεξαγωγή των δύο ομίλων;
«Σίγουρα το πρωτάθλημα της περασμένης σεζόν ήταν πολύ ανταγωνιστικό, αν φανταστεί κανείς ότι μιλάμε για τη Β’ Εθνική. Οι ομάδες που αγωνίστηκαν ήταν πραγματικά πολύ καλές. Οι δύο όμιλοι ήταν, θεωρώ, μονόδρομος, αφού οι ομάδες που έπαιξαν ήταν 18 και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά».

Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι δύο σύλλογοι στα τελευταία πρωταθλήματα;
«Σε αυτή την ερώτηση θα απαντήσω μονολεκτικά, γιατί αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισαν και οι δύο σύλλογοι, το γηπεδικό»!

Θεωρείς ότι το ποδόσφαιρο σάλας γυναικών έχει μέλλον στην Ελλάδα; Και αν ναι, γιατί;
«Το γυναικείο ποδόσφαιρο, όπως είπα και πριν, δεν το γνωρίζω, αλλά εκτιμώ πως επειδή μια ομάδα futsal θέλει λιγότερες αθλήτριες στο δυναμικό της για να λειτουργήσει, σε σχέση με το κλασικό ποδόσφαιρο, αυτό το κάνει πιο εύκολο να το οργανώσει κάποιος».

Η ελληνική σάλα σε γνώρισε ως παίκτη και πλέον είσαι προπονητής. Πιστεύεις ότι το futsal χρειάζεται τέτοια άτομα, πρώην παίκτες οι οποίοι να στελεχώσουν το προπονητικό δυναμικό της σάλας;
«Σίγουρα το ελληνικό ποδόσφαιρο σάλας έχει ανάγκη από γνώστες του αθλήματος. Έχουν την εμπειρία να δώσουν τα φώτα τους στην επόμενη γενιά. Ωστόσο, το ότι κάποιος ήταν ποδοσφαιριστής ακόμα και σε υψηλό επίπεδο, αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα μπορεί να είναι και προπονητής».

Ποια είναι η άποψή σου για τους προπονητές σάλας; Οι σχολές προπονητών που διεξάγονται έχουν βοηθήσει στην ανάπτυξη του χώρου;
«Άποψη για συναδέλφους δεν θα εκφράσω είτε θετική είναι αυτή είτε αρνητική. Ο καθένας εργάζεται όπως εκείνος θέλει και κρίνεται γι’ αυτό από τους υπόλοιπους, αλλά και από την πορεία μίας ομάδας. Όλοι στο χώρο έχουμε δει πως τα τελευταία χρόνια το επίπεδο στη σάλα έχει  αλλάξει. Φυσικά και οι σχολές προπονητών που διενεργούνται έχουν παίξει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό».