Προγράμματα 2016-2017

Σε συνέχεια της τοποθέτησης του κυρίου, Δημήτρη Καλογεράκη, η ΠΕΠΣΣ θα ήθελε να διευκρινίσει τα θέματα που έχουν θιγεί

Σε συνέχεια της τοποθέτησης του κου Καλογεράκη, η ΠΕΠΣΣ θα ήθελε να διευκρινίσει τα θέματα που έχουν θιγεί, προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Καταρχάς, η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων της STOIXIMAN Futsal Super League, είχαν εκφράσει την επιθυμία τους για την επανέναρξη των προπονήσεων & των αγώνων τους. Αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι από την επόμενη μέρα αρκετά σωματεία, ξεκίνησαν τις διαδικασίες για την επανέναρξη των προπονήσεων, αναλαμβάνοντας τα ίδια το εβδομαδιαίο κόστος για τη διεξαγωγή τεστ COVID-19.

Ως προς την οικονομική επιβάρυνση που προκύπτει λόγω των τεστ COVID-19 καθώς και της συνολικής κατάστασης, η ΠΕΠΣΣ πήρε τις εξής πρωτοβουλίες:

1) Διαπραγμάτευση για μαζικά τεστ με δύο ιατρικά κέντρα και συμφωνία για 10€ / 1 τεστ και μάλιστα στο χώρο του κάθε σωματείου. Αυτό επιτεύχθηκε γιατί η πλειονότητα των σωματείων είναι στην Αθήνα και άρα μπορούσαμε να εγγυηθούμε για μεγάλο αριθμό τεστ, όπως ζητούσαν τα ιατρικά κέντρα. Αυτός είναι κανόνας της ελεύθερης αγοράς: όταν έχεις μεγάλη ποσότητα, μπορείς να πετύχεις καλύτερες τιμές. Δυστυχώς όταν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις, όπως π.χ. Σαλαμίνα ή Ρέθυμνο, που δεν υπάρχει ο αντίστοιχος όγκος να διαπραγματευτούμε, δε μπορούμε να πετύχουμε προνομιακές τιμές. Δεν αντιμετωπίσαμε κανέναν σαν «φτωχό συγγενή», είναι τα δεδομένα της αγοράς.

2) Αποφασίσαμε να μην είναι υποχρεωτική η τηλεοπτική κάλυψη στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, για να μην επιβαρυνθούν οι ομάδες. Η ΠΕΠΣΣ επιλεκτικά θα αναλάβει να καλύψει με δικούς της πόρους συγκεκριμένα παιχνίδια καθώς και τα play-off.

3) Αλλαγή στην ομάδα των διαιτητών καθώς δε θα υπάρχει στα υπόλοιπα παιχνίδια 3ος διαιτητής, για να μειωθεί και το κόστος διαιτησίας.

4) Ήδη έχουμε ζητήσει από ΕΠΟ & Περιφέρεια να μας χρηματοδοτήσουν όλο το ποσό ή μέρος των τεστ COVID-19. Προφανώς εάν μας δοθεί έξτρα οικονομική ενίσχυση, θα διευκολύνουμε επιπλέον τα σωματεία. Αλλά επειδή τα τελευταία χρόνια έχουμε ακούσει & διαβάσει όλοι από πολλές ανακοινώσεις & υποσχέσεις, κρατάμε μικρό καλάθι και αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει τελικά. Αναρωτιόμαστε όμως από πού προκύπτει ότι εμείς αδιαφορούμε για τις οικονομικές επιχορηγήσεις….

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΠΣΣ, απαρτίζεται από ανθρώπους που εκπροσωπούν διάφορα σωματεία και αυτοί θέλουν, που τελικά είναι και πάγια φιλοσοφία και αρχή της διοίκησης της ΠΕΠΣΣ, να προάγεται το άθλημα μας μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και τα πρωταθλήματα να τα διεκδικούν ισότιμα όλοι.

Υ.Γ. 1. Η πλειοψηφία συνήθως υπερισχύει της μειοψηφίας.
Υ.Γ. 2. Ως προς τις εκλογές πέραν της πλειοψηφίας, αποφάσισε και η αθλητική δικαιοσύνη για την ορθότητά του αποτελέσματος.