Τα μέλη του ΔΣ της Ε.Π.Σ.Σ. κατά την χθεσινή συνεδρίαση έλαβαν με έκπληξη, όσον αφορά το περιεχόμενο μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, την παραίτηση των κ.κ. Μητσόπουλου και Κατσαρού, η οποία στη συνέχεια, όπως μας ενημέρωσαν η επιστολή θα δημοσιευόταν στα ηλεκτρονικά μέσα.

Η παραίτησή τους έγινε ομόφωνα δεκτή από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και οι θέσεις τους θα καλυφθούν από τους επιλαχόντες κ.κ. Δημακόπουλο και Μαντίκο.

Δυστυχώς είμαστε στη δυσάρεστη θέση, κατόπιν ομόφωνης απόφασης όλων των μελών του Δ.Σ. να αποκρούουμε τους απαράδεκτους και κυρίως προσβλητικούς χαρακτηρισμούς προς εμάς, που περιέχονται στην επιστολή αυτή, με κορυφαίο το ότι όλοι εμείς έχουμε ως «αυτοσκοπό, εργαλείο διαβίωσης και προβολής» την συμμετοχή μας σε αυτό το ΔΣ., καθώς και το γεγονός ότι είναι αυτοί οι μόνοι οι οποίοι κόπτονται και ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα της Ένωσής μας.

Δηλώνουμε ότι, όπως είναι γνωστό σε όλους, κατά την διάρκεια της θητείας της, τόσο κατά την προηγούμενη τετραετία, όσο και κατά τον τελευταίο χρόνο αυτής, μετά την πανηγυρική επανεκλογή της – κάτι που επιβεβαίωσε την επιτυχή διαχείριση των θεμάτων που απασχολούν την ελληνική σάλα – μοναδικό μέλημα της έχει την προάσπιση των συμφερόντων των ομάδων ΟΛΩΝ των κατηγοριών και την ανάπτυξη του ελληνικού futsal.

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Συναρπαστικά και ανταγωνιστικά πρωταθλήματα σε Α’ και Β’ Εθνική με συμμετοχή περισσότερων από 30 ομάδων, πολλές συμμετοχές σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες υποδομών, σχεδόν τριπλάσια εγγεγραμμένα μέλη στην Ένωση και πλήρης εξυγίανση των οικονομικών της Ένωσης, καθώς και σημαντική οικονομική ενίσχυση των σωματείων, αναλογιζόμενοι πάντα τα έσοδά μας.

Η παρούσα διοίκηση πέτυχε την μεγαλύτερη χορηγία που είχε ποτέ η ελληνική Σάλα (STOIXIMAN) με συνεργασία επί σειρά ετών, την αναγνώριση του αθλήματος μας ως ξεχωριστού κλάδου άθλησης με ξεχωριστά δελτία (βασικός παράγοντας για την προσέλκυση αθλητών), την ανάπτυξη του γυναικείου FUTSAL και την ενίσχυση των ομάδων μας με επιχορηγήσεις από τη ΓΓΑ, αν και αρχικά είχαν αποκλειστεί.

Όλα όσα αναφέρονται στην επιστολή των δύο παραπάνω παραιτηθέντων μελών, δυστυχώς δεν ισχύουν ούτε στο ελάχιστο και ακυρώνουν και την δική τους 5ετή παρουσία και προσφορά στο ΔΣ, αφού όλες οι σημαντικές αποφάσεις ήταν αποτέλεσμα ομόφωνης απόφασης.

Τέλος η απόφαση όλων των μελών του Δ.Σ. είναι να μην υπεισέλθουν σε περισσότερες λεπτομέρειες για τους πραγματικούς λόγους, που οδήγησαν τα μέλη αυτά σε αυτού τους είδους την επιστολή και κυρίως στο χρονικό σημείο που έλαβε χώρα η παραίτησή τους, κυρίως διότι όλα τα μέλη του Δ.Σ. αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα των ζητημάτων που απασχολούν αυτή την στιγμή την Ένωση, η διευθέτηση των οποίων χρειάζεται σύμπνοια, ομόνοια και κοινό αγώνα και όχι αντιπαραθέσεις, οι οποίες μόνο προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν και διότι με την συμπεριφορά μας αυτή αποδεικνύουμε το ποιος πραγματικά επιθυμεί την πραγματική επίλυση των προβλημάτων της Σάλας και το ποιοι αποβλέπουν πραγματικά στο καλό της Σάλας.

Η παρούσα διοίκηση θα συνεχίσει το έργο της με μόνο στόχο την προάσπιση των συμφερόντων των ομάδων και δεν θα επιδοθεί σε παρασκηνιακές κινήσεις που μόνο προσωπικά και σωματειακά συμφέροντα εξυπηρετούν. Η μελλοντική στάση και οι ενέργειες των παραιτηθέντων μελών θα αποδείξει πραγματικά εάν η δήλωσή για το ενδιαφέρον τους για τα συμφέροντα της Ένωσής μας είναι όντως υπαρκτό ή προσχηματικό.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Τα Μέλη