Συνάντηση για το "Σπίτι της Σάλας"

Η ΠΕΠΣΣ έστειλε επιστολή στον υφυπουργό αθλητισμού, αναφορικά με τις κατηγορίες Κ16 και Κ18, ζητώντας επανέναρξη προπονήσεων

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

Με την παρούσα θα θέλαμε να σας καταθέσουμε τους προβληματισμούς μας για την παρατεταμένη απραξία σχετικά με τους αθλητές των σωματείων-μελών μας, τα οποία μετέχουν στα πανελλήνια πρωταθλήματα ποδοσφαίρου σάλας, στις κατηγορίες Κ18 και Κ16.

Όπως αντιλαμβάνεστε, αναφερόμαστε σε δύο πολύ ευαίσθητες ηλικιακές κατηγορίες, τόσο στο αθλητικό κομμάτι, όσο και στο εκπαιδευτικό. Πρόκειται για παιδιά/αθλητές, που παράλληλα με τον μεγάλο αγώνα που κάνουν ευρισκόμενοι ένα βήμα πριν το κρίσιμο σταυροδρόμι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, θυσιάζουν σημαντικό μέρος των εκπαιδευτικών ωρών τους για να αθληθούν και να πρωταγωνιστήσουν στα παραπάνω πανελλήνια πρωταθλήματα, τα οποία δίνουν μοριοδότηση για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ήδη έχοντας φτάσει στα τέλη Μαρτίου, έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος λόγω της πανδημίας, με τις εξετάσεις των εν λόγω αθλητών να πλησιάζουν.

Αιτούμαστε λοιπόν, την επανεκκίνηση των προπονήσεων των κατηγοριών Κ16 και Κ18, πάντα με τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης και τα πρωτόκολλα που έχουν ήδη εγκριθεί από την Επιστημονική Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ (εβδομαδιαία rapid test κ.λπ.), ώστε σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να ξεκινήσουν και οι αγώνες. Υπενθυμίζουμε ότι τα σωματεία-μέλη μας είναι κάτι παραπάνω από ευαισθητοποιημένα στο θέμα της πρόληψης για τον COVID-19 και είναι έτοιμα να δώσουν τις απαραίτητες εγγυήσεις ότι θα τηρήσουν κατά γράμμα τα πρωτόκολλα.

Στόχος μας είναι η ολοκλήρωση αυτών των πρωταθλημάτων, ώστε να δοθεί και σε αυτούς τους μαθητές/αθλητές, η δυνατότητα να διεκδικήσουν ταυτόχρονα την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και την κατάκτηση μίας εκ των προνομιούχων θέσεων κατάταξης στο πρωτάθλημα.

Παρακαλούμε να εξετάσετε άμεσα το αίτημά μας και αναμένοντας την απάντησή σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσοχή και τη συνεργασία σας.

ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΠΣΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ