"Μονόδρομος η στόχευση της κορυφής"

O προπονητής του Ηνίοχου, Γιάννης Μοστριός, μίλησε στο 5X5hellas.gr για τη νέα προσπάθεια που έχει ξεκινήσει με τον ίδιο στο πηδάλιο

Νέο ξεκίνημα φέτος για τον Ηνίοχο, έχοντας τον Γιάννη Μοστριό στον πάγκο του. Ο άλλοτε προπονητής του Δούκα, με τον οποίο κατέκτησε δυο σερί πρωταθλήματα, έπειτα από ένα χρόνο αποχής, επέστρεψε στη σάλα και μίλησε στο 5X5hellas.gr για την ομάδα που στήνει, για τους στόχους της ομάδας του και του ίδιου, αλλά και για τον κορονοϊό. Παράλληλα, σχολίασε και τη φετινή μάχη στη Stoiximan Futsal Super League, αλλά και τις μάχες της Εθνικής μας με την Τουρκία.

Αναλυτικά:

Ένα χρόνο μακριά από τους πάγκους, πόσο δύσκολο ήταν ειδικά για σένα που μέχρι εκείνη τη στιγμή έκανες πρωταθλητισμό;

“H αλήθεια είναι ότι όταν αγαπάς κάτι πολύ, σου φαίνεται σαν αιώνας να λείπεις έστω και λίγο από τα δρώμενα. Δεν έχει να κάνει με το αν κάνεις πρωταθλητισμό αλλά με το πόσο ασχολείσαι και ενδιαφέρεσαι. Έμεινα πάντως κοντά παρακολουθώντας τους αγώνες και ό,τι συνέβαινε κάθε αγωνιστική”.

Ωρίμασες προπονητικά αυτόν τον έναν χρόνο; Επέστρεψες ίσως πιο έτοιμος και με φρέσκες ιδέες;

“Η απόσταση σε βοηθάει να δεις και να ανακαλύψεις νέα πράγματα, να πάρεις ιδέες, αλλά και να διορθώσεις τα λάθη και τις ατέλειές σου. Η ωρίμανση έρχεται με την τριβή και όχι την απουσία, άρα ρώτα με πάλι σε ένα χρόνο!”.

Επιστροφή και η πρόκληση του Ηνίοχου μπροστά σου. Πού μπαίνει ο πήχης των φιλοδοξιών;

“Ανέλαβα ένα σύλλογο που έχει πολλές προοπτικές αλλά και μακρύ δρόμο να διαβεί για να φτάσει να πλασαριστεί σαν μια από τις δυνάμεις του χώρου και να διεκδικήσει τίτλους. Είναι μια δύσκολη πρόκληση για μένα και γι’ αυτό άλλωστε την ανέλαβα. Η φιλοδοξία είναι να εξελιχθούμε ως ομάδα, να βελτιωθούν οι παίκτες ατομικά, και να συμβάλλουμε έμμεσα στην αύξηση του επιπέδου ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος. Για εμένα προσωπικά είναι μονόδρομος η στόχευση της κορυφής, τίποτα λιγότερο, αυτό άλλωστε ζητάω κι από τους παίκτες μου”.

Πώς βλέπεις από πλευράς δυναμικής των ομάδων το φετινό πρωτάθλημα, ειδικά μετά τη μη συμμετοχή του Μινώταυρου;

“Το πρωτάθλημα παραμένει δύσκολο και με πολλές παγίδες, καθώς οι ομάδες δεν είναι αδιάφορες όπως παλιά και διεκδικούν όλα τα παιχνίδια. Φέτος το μεγάλο στοίχημα θα είναι η διάρκεια, καθώς με τις συχνές και αναπόφευκτες αναβολές αγώνων αλλά και απουσίες παικτών, οι ομάδες θα δυσκολευτούν να διατηρηθούν σε καλό αγωνιστικό ρυθμό. Επομένως, ένα φαινομενικά αμφίρροπο παιχνίδι μπορεί να κλίνει υπέρ μιας ομάδας λόγω βασικών απουσιών και ρυθμού. Σίγουρα ξεχωρίζουν κάποιες ομάδες με εμπειρία όπως η ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΑΣΕΔ, αλλά χαίρομαι να βλέπω ταλέντο και ενθουσιασμό και σε ομάδες όπως η Σαλαμίνα και το Ν. Ικόνιο που θα κάνουν εκπλήξεις”.

Πόσο πιστεύεις ότι θα επηρεάσει ο κορωνοϊός την προσπάθεια των ομάδων;

“Πολύ σοβαρά θα επηρεάσει, πιστεύω, και φαίνεται αυτό ήδη. Όσο πιο υπεύθυνη (και τυχερή) αποδειχθεί η κάθε ομάδα, τόσο πιο πολλές πιθανότητες θα έχει να κάνει καλή πορεία. Για τον Ηνίοχο η συνεχής προπόνηση και εξέλιξη είναι σημαντική, καθώς η ομάδα πλάθεται και έχει ανάγκη να δουλεύει και να παίζει”.

Τέλος, ένα σχόλιο για την Εθνική ομάδα και τις μάχες που έχει με την Τουρκία.

“Είναι μια πολύ σημαντική καμπή για εμάς να προκριθούμε και να δείξουμε πρόοδο. Παρά την δυσκολία των συνθηκών που βιώνουμε και τα προβλήματα που έτσι κι αλλιώς αντιμετωπίζει η Εθνική μας με την έλλειψη οργάνωσης και προγραμματισμού, οφείλει να διεκδικήσει την πρόκριση με όλες τις δυνάμεις. Αυτές οι ενέσεις επιτυχιών είναι αυτές που μας εμπνέουν τόσα χρόνια και δίνουν όραμα στο σύνολο της σάλας. Η Τουρκία είναι σίγουρα στα μέτρα μας, η Εθνική έχει μια φουρνιά κι ένα προπονητή που συνδυάζουν ταλέντο και εμπειρία και είναι η κατάλληλη στιγμή για αυτήν την υπέρβαση. Ίσως έτσι καταφέρουμε να τραβήξουμε και λίγο τα βλέμματα πάνω μας και διεκδικήσουμε περισσότερα από την ομοσπονδία”.