Κοινοποιήθηκε στα σωματεία η προκήρυξη για το επόμενο πρωτάθλημα της Stoiximan Futsal Super League και μεταξύ άλλων αναφέρεται και το format, δηλαδή ο τρόπος διεξαγωγής του.

Διαβάστε αναλυτικά:

1. Α’ ΦΑΣΗ (ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ)

Ένας όμιλος των ΔΕΚΑΤΡΙΩΝ (13) ομάδων (26 αγωνιστικές). Σε περίπτωση που διαφοροποιηθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων ομάδων (δηλαδή, δεν δηλώσουν συμμετοχή σωματείο ή σωματεία), ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος θα παραμείνει ο ίδιος. Με την ολοκλήρωση της Α’ ΦΑΣΗΣ, το Δ.Σ. της Ένωσης επικυρώνει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ τον βαθμολογικό πίνακα, ήτοι τις ομάδες που θα συνεχίσουν στη Β’ ΦΑΣΗ και τις ομάδες που θα υποβιβαστούν.
i. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ: Για την κατάταξη των ομάδων στον βαθμολογικό πίνακα και τις τυχόν ισοβαθμίες που ενδέχεται να προκύψουν με την ολοκλήρωση της Α’ ΦΑΣΗΣ, ισχύει ο Κ.Α.Π. της ΕΠΟ, ήτοι οι διατάξεις του άρθρου 20 του εν λόγω Κανονισμού.
ii. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Σε περίπτωση οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος λόγω ανωτέρας βίας, με απόφαση του Κράτους ή/και της ΕΠΟ, πρωταθλήτρια ομάδα αναδεικνύεται εκείνη που στη χρονική στιγμή της διακοπής, βρισκόταν στην πρώτη θέση της κατάταξης στης Α’ ΦΑΣΗΣ (Κανονική Περίοδος).

2. Β’ ΦΑΣΗ – ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 1 έως 4 της βαθμολογίας της Α’ ΦΑΣΗΣ, θα αγωνιστούν στους ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥΣ, στους τρεις (3) νικηφόρους αγώνες, χωρίς να μεταφέρουν τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αγώνων της Α’ ΦΑΣΗΣ, με πλεονέκτημα έδρας της ομάδας που έχει καταλάβει την καλύτερη θέση στη βαθμολογία της Α’ ΦΑΣΗΣ, σύμφωνα με το κάτωθι πλάνο:

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ (3) ΝΙΚΗΦΟΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ: Οι νικήτριες ομάδες των ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ συνεχίζουν στους ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, στους τρεις (3) νικηφόρους αγώνες, από μηδενική βάση αποτελεσμάτων, δηλαδή χωρίς να υπολογίζονται τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αγώνων κατά την Α’ ΦΑΣΗ.

ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΘΕΣΕΩΝ 3-4: Οι ηττημένες ομάδες των ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ θα αγωνιστούν για την κατάληψη των θέσεων 3 και 4 στους τρεις (3) νικηφόρους αγώνες, από μηδενική βάση αποτελεσμάτων, δηλαδή χωρίς να υπολογίζονται τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αγώνων κατά την Α’ ΦΑΣΗ, με πλεονέκτημα έδρας της ομάδας που έχει καταλάβει την καλύτερη θέση στη βαθμολογία της Α’ ΦΑΣΗΣ

3. PLAY OUT ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ/ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ

Η ομάδα που θα τερματίσει στη 13η θέση της βαθμολογίας της Α’ ΦΑΣΗΣ, υποβιβάζεται αυτομάτως στη Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ – FUTSAL LEAGUE. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 5 έως 12 της βαθμολογίας της Α’ ΦΑΣΗΣ, θα σχηματίσουν εκ νέου όμιλο και θα αγωνιστούν σε ένα γύρο (7 αγωνιστικές), κρατώντας τη βαθμολογία της Α’ ΦΑΣΗΣ.

Από τον βαθμολογικό πίνακα που θα προκύψει μετά το πέρας της διαδικασίας των PLAY OUT ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ/ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ, οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο τελευταίες θέσεις, θα υποβιβαστούν στη Β’ ΑΝΔΡΩΝ – FUTSAL LEAGUE.