Υπέπεσε στην αντίληψη μας ανακοίνωση του σωματείου ΑΠΣ Κόμπρα σχετικά με τα όσα έλαβαν χώρα κατά την Τακτική Γ.Σ. της Ένωσης στις 3/7/2023.

Σε απάντηση των όσων αναφέρονται στην ως άνω ανακοίνωση και προς αποκατάσταση της αλήθειας δηλώνουμε τα εξής:

Ουδείς εκ των μελών της Διοίκησης της ΕΠΣΣ αναφέρθηκε είτε στο εν λόγω σωματείο είτε στα μέλη της διοίκησής του. Ωστόσο, όπως είναι φυσικό, κατά τη συνέλευση συζητήθηκε το φλέγον θέμα που απασχολεί την Ένωση στην παρούσα φάση και αφορά πρόβλημα με τη συμμετοχή σωματείου στο πρωτάθλημα.

Πέραν τούτου, το πως το συγκεκριμένο θέμα αναδείχθηκε θα το δείξει η ιστορία και ούτως ή άλλως υπάρχουν δημόσια έγγραφα που αποδεικνύουν την αλήθεια των γεγονότων. Το μόνο που έχουμε να δηλώσουμε είναι ότι ουδεμία αυτεπάγγελτη έρευνα της ΓΓΑ έγινε.

Ωστόσο, επειδή πρόκειται για ένα τρέχον θέμα, επιφυλασσόμαστε να επανέλθουμε με πλήρη αναφορά των γεγονότων όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες προς όφελος, ευελπιστούμε, των νέων αθλητών των σωματείων της Ένωσης που θέλουν να δουν τους εντός του γηπέδου κόπους τους να ανταμείβονται σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Τελειώνοντας θέλουμε να τονίσουμε πως η ΕΠΣΣ ανέκαθεν λειτουργεί σύμφωνα με το νόμο και το συμφέρον των σωματείων της και ουδέποτε έβαλε μπροστά ατομικά συμφέροντα. Έτσι ενεργεί και εν προκειμένω, με κύριο μέλημα το συμφέρον των αθλητών της που αγωνίζονται εδώ και δύο χρόνια με στόχο να λάβουν τα ενεργήματα που προβλέπει η αθλητική νομοθεσία για τους διακριθέντες αθλητές.

Η Ένωση δεν έχει ανάγκη νουθεσιών σχετικά με το πώς πρέπει να λειτουργεί είτε η ίδια είτε τα σωματεία της, πολλώ δε μάλλον δεν λαμβάνει υπόψη της απειλές. Ευτυχώς για όλους, έχουνε γνώση οι φύλακες.