Έρχεται το Futsal Legends!

Η ΠΕΠΣΣ, σε συνεργασία με την εταιρεία OLI και με την υποστήριξη του ΑΣΕΔ, ξεκινάει πειραματικά το 1ο πρωτάθλημα παλαιμάχων futsal.

Το εν λόγω πρωτάθλημα θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Ένωσης, από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Απρίλιο, στο ανοιχτό γήπεδο του Δαΐς, στο Μαρούσι.

Πρόκειται για ένα κανονικό πρωτάθλημα δύο γύρων, με κανόνες σάλας, βαθμολογία, play offs, με την συμμετοχή παλαιών αλλά και νέων παικτών futsal και όχι μόνο, που σκοπό έχει να κρατήσει κοντά στο άθλημα όλους όσους τελειώνουν την καριέρα τους στο futsal και να προσελκύσει όλους όσους θέλουν να μάθουν το ποδόσφαιρο σάλας ανεξαρτήτου ηλικίας.

Είναι μια ευκαιρία για να μπορεί κανείς να αγωνιστεί σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με διαιτητές και κανόνες σάλας, που σκοπό έχει να διατηρήσει κοντά όλους όσους αγαπούν το άθλημα. Υπεύθυνος φορέας διεξαγωγής του πρωταθλήματος είναι η εταιρία OLI, που θα εκτελέσει όλα τα οργανωτικά θέματα.

legends.jpg

ΚΑΝΟΝΕΣ

1. Το πρωτάθλημα θα αποτελείται από τουλάχιστον 10 ομάδες που θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε δύο γύρους (όλοι εναντίον όλων). Οι κανόνες των αγώνων θα είναι ίδιοι με το επίσημο πρωτάθλημα της ΠΕΠΣΣ, ο νικητής θα παίρνει 3 βαθμούς και η ισοπαλία 1 βαθμό.

2. Τα play offs θα γίνουν μεταξύ των πρώτων 8 ομάδων και η πρόκριση θα κρίνεται στις 2 νίκες. Στην προημιτελική φάση η ομάδα που κατέλαβε υψηλότερη θέση την βαθμολογία, θα προηγείται κατά μια νίκη (άρα θα χρειάζεται μια μόνο νίκη για να προκριθεί). Στην ημιτελική φάση οι ομάδες θα παίζουν για να κερδίσουν 2 παιχνίδια για να προκριθούν.

3. Κάθε ομάδα θα έχει δικαίωμα να έχει μέχρι δύο εν ενεργεία αθλητές futsal A’ εθνικής στο ρόστερ της.

4. Για να έχει δικαίωμα συμμετοχής κάποιος στα play off θα πρέπει να είναι δηλωμένος στο ρόστερ της ομάδας που θα κατατεθεί στην έναρξη του πρωταθλήματος και θα μπορεί να τροποποιηθεί μια μόνο φορά στα μισά του πρωταθλήματος (Δεκέμβριος 2019).

5. Σε κάθε αγώνα θα υπάρχει ένας διαιτητής και ο υπεύθυνος διοργάνωσης παρόντες που θα είναι υπεύθυνοι για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και θα εκτελούν και χρέη παρατηρητή αγώνα.

6. Οι κάρτες θα μετρούν μόνο για τον ίδιο αγώνα (2 κίτρινες ή 1 κόκκινη θα σημαίνει αποβολή αλλά όχι αποκλεισμό από τον επόμενο αγώνα).

7. Δικαίωμα αναβολής του παιχνιδιού έχει ο αρχηγός κάθε ομάδας μέχρι 24 ώρες πριν την ώρα έναρξης του αγώνα. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να οριστεί νέα ώρα και ημέρα διεξαγωγής του αγώνα (μετά από συνεννόηση με τον αρχηγό της αντιπάλου)

8. Οι 3 τελικοί θα γίνουν στο κλειστό του ΔΑΙΣ και οι φιναλίστ θα λάβουν κύπελλα και μετάλλια.

9. Ο πρώτος σκόρερ και ο καλύτερος τερματοφύλακας (κατόπιν ψηφοφορίας) θα λάβουν επίσης κύπελλο.

10. Οι ώρες των αγώνων θα είναι πάντα 21:15 σε ημέρες καθημερινές (εκτός κι αν υπάρξει συνεννόηση μεταξύ ομάδων για αγώνα σε ημέρα Σαββάτου ή Κυριακής).

11. Θα υπάρχει γιατρός στην εγκατάσταση του ΔΑΙΣ που θα είναι υπεύθυνος για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα.

12. Θα υπάρχει εξοπλισμός διαθέσιμος (μπάλες, διακριτικά)