Την Παρασκευή (2/2) πραγματοποιήθηκε στη θεατρική σκηνή «Κάρολος Κουν» του Δήμου Αλίμου (Υψηλάντου 31, Άλιμος) η κοπή πίτας της ΕΠΣΣ, σε μια λαμπερή βραδιά που συγκεντρώθηκε όλη η οικογένεια του αθλήματος, αλλά και οι υψηλοί προσκεκλημένοι.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και μάλιστα πολλοί έμειναν όρθιοι, δείγμα του ότι ξεπεράστηκε κάθε προσδοκία και αυτό αποδεικνύει ότι το άθλημα μεγαλώνει και πολλαπλασιάζονται οι άνθρωποι που το υπηρετούν.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Νίκος Αυλωνίτης, πραγματοποίησε την εναρκτήρια ομιλία στην εκδήλωση, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ο CEO της ΕΠΟ, Ιάκωβος Φιλιππούσης, αλλά και οι υψηλοί προσκεκλημένοι, οι Κριστόφ Βαζέχα, Κώστας Μαυρίδης και Γιώργος Βαγιαννίδης. Την παρουσίαση έκανε ο δημοσιογράφος Δήμος Μπουλούκος.

Στην ομιλία του, ο Νίκος Αυλωνίτης ανέφερε:

Το ποδόσφαιρο σάλας χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει, εξελίσσεται, προοδεύει, κερδίζει ολοένα και περισσότερους φίλους. Από τα πρώτα βήματα του αθλήματος στα μέσα της δεκαετίας του 1990 με τα πειραματικά πρωταθλήματα, περάσαμε στην ίδρυση της ΠΕΠΣΣ το 1999.

Το επόμενο ορόσημο ήταν η αναγνώριση της Ένωσης από την ΕΠΟ ως ισότιμο μέλος το 2009. Τελευταία σημαντική ημερομηνία είναι η 25η Μαΐου 2023, όταν η ΓΓΑ αναγνώρισε το Ποδόσφαιρο Σάλας ως ξεχωριστό άθλημα.

Τίποτα από τα προαναφερθέντα δεν έχει γίνει τυχαία, αλλά είναι προϊόν συνεχούς δουλειάς από πολλούς ανθρώπους και απ’ όλες τις διοικήσεις. Όλες άφησαν το στίγμα τους και έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην ανάπτυξή του και σε όλους οφείλουμε ένα «ευχαριστώ».

Σίγουρα είμαστε πολύ υπερήφανοι για τα επιτεύγματα της δικής μας διοίκησης, των ανθρώπων που έχουν τις τύχες του αθλήματος στις πλάτες τους. Είναι ευθύνη και καθήκον όταν παραδώσουμε την σκυτάλη κάποια στιγμή στο μέλλον, να έχουμε πάει το άθλημά μας ένα βήμα παραπέρα.

Τα όσα πετύχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να ανανεωθεί η εμπιστοσύνη στον συνδυασμό μας, φανερώνει ότι κάτι κάνουμε καλά και με γνώμονα αυτό προχωράμε για ακόμα περισσότερα στη συνέχεια.

Το έργο μας είναι μετρήσιμο, πραγματικό, με χειροπιαστά αποτελέσματα. Η Ένωσή μας κάνει συνεχή βήματα προόδου. Υπάρχει μεράκι, υπάρχει διάθεση, υπάρχει σχέδιο που υλοποιούμε.

Κάνοντας μια μικρή αναδρομή – διότι πάντα πρέπει να θυμόμαστε από πού προερχόμαστε – ήμασταν λίγοι στην αρχή, χρονιά με χρονιά γινόμασταν περισσότεροι και πλέον είμαστε πολλοί, με στόχο να γίνουμε ακόμη περισσότεροι, διαδίδοντας το άθλημα σε όλη τη χώρα. Το μόνο που δεν χάθηκε, είναι ο ρομαντισμός, το μεράκι και η αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε. Η προσφορά στο αγαπημένο μας άθλημα.

Η Ένωση πλέον έχει στους κόλπους της 84 σωματεία, από τα περίπου 40 που είχε προ διετίας. Μεγάλα σωματεία του ελληνικού αθλητισμού μετέχουν πλέον στο άθλημα, όπως η ΑΕΚ, ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΛ, ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, ενώ και η ελληνική περιφέρεια έχει το δικό της στίγμα, με ομάδες από τη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο, την κεντρική Ελλάδα και τα νησιά μας.

Η Ένωση, όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι, διοργανώνει 12 πρωταθλήματα ανδρών, από τη Stoiximan Futsal Super League έως και Κ9 και φέτος για δεύτερη χρονιά εξελίσσεται το πρωτάθλημα της Α’ Γυναικών, το Women’s Futsal Championship, με συμμετοχή 18 ομάδων. Επίσης, εδώ και αρκετά χρόνια και σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα της ΕΠΟ, οι προπονητές μας αποκτούν την απαραίτητη εξειδίκευση, με τις σχολές UEFA B Futsal & National C Futsal.

Βέβαια, δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε την προσπάθεια που γίνεται και τελευταία έχει εντατικοποιηθεί, αναφορικά με τις Προεθνικές Ομάδες από Κ12 ως και Κ18, οι οποίες αποτελούν πυρήνες περαιτέρω ανάπτυξης και εξειδίκευσης των αθλητών μας και παράλληλα λειτουργούν και ως δέλεαρ για τους αθλητές μας να παραμείνουν στον χώρο.

Συνοδοιπόρος μας σε αυτή την ανοδική πορεία  είναι η STOIXIMAN, η LENOVO και η LIGA SPORT. Να είστε βέβαιοι ότι τα καλύτερα είναι μπροστά και το ελληνικό futsal θα αποκτά ολοένα και περισσότερους συνοδοιπόρους σε αυτή την προσπάθεια. Σας ευχαριστούμε!

Ποιοι βραβεύτηκαν στα Futsal Awards:

  • FUTSAL AWARDS 2022-2023 – STOIXIMAN FUTSAL SUPER LEAGUE

MVP-ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ: VINICIUS SOUZA MARTINS (ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ)
ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ–ΒΡΑΒΕΙΟ «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ»: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΣΤΡΙΟΣ (ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ)
ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΣ–ΒΡΑΒΕΙΟ «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΛΕΚΚΑΚΟΣ»: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΘΗΝΑ ’90)
ΠΙΟ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ:
 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑΣ (ΕΡΜΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ)
ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ:
 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΒΑΣ (ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ)
ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΑΣ
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ–ΒΡΑΒΕΙΑ «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ»:

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΒΑΣ (ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ)
 VINICIUS SOUZA MARTINS (ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ)
 VICTOR SEIJI MARTINS SOUZA (ΑΕΚ)
 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΑΡΛΑΣ (ΑΘΗΝΑ ’90)
 ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΣΙΝΑΣ (ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ)

  • FUTSAL AWARDS 2022-2023 – WOMEN’S FUTSAL CHAMPIONSHIP

MVP-ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡH ΠΑΙΚΤΡΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΛΛΙΑ (ΑΕΚ)
ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:
 ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΕΚ)
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ–ΒΡΑΒΕΙΑ «ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ»:

 ALEKSANDRA KOCIBELLI (ΑΕΚ)
 ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΛΛΙΑ (ΑΕΚ)
 ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΕΝΙΑΜΙΝ (ΑΘΗΝΑ ’90 ΣΑΛΑΣ)
 ΞΑΝΘΗ ΜΙΣΙΡΛΗ (ΑΠΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ)
 ΙΩΑΝΝΑ ΜΕΛΙΣΣΟΥ (ΔΟΞΑ 2016)

  • FUTSAL AWARDS 2022-2023 – Κ18

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕΛΓΑΣ (ΕΡΜΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ)
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ:
 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΣΤΑΡΑΣ (ΑΕΚ)
 ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΤΣΕΛΙΟΣ (ΕΡΜΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ)
 ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΞΥΔΕΑΣ (ΠΑΣ ΗΝΙΟΧΟΣ)
 ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΟΓΙΑΝΝΗΣ (ΕΡΜΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ)
 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗΣ (ΝΕΟ ΙΚΟΝΙΟ ΣΑΛΑΣ)

  • FUTSAL AWARDS 2022-2023 – Κ16

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ (ΕΡΜΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ)
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ:
 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ (ΕΡΜΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ)
 ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ (ΠΑΣ ΗΝΙΟΧΟΣ)
 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΑΣ (ΑΠΣ ΚΟΜΠΡΑ)
 ΛΟΥΚΑΣ ΓΕΡΟΛΥΜΟΣ (ΝΕΟ ΙΚΟΝΙΟ ΣΑΛΑΣ)
 ΗΛΙΑΣ ΖΩΤΟΣ (ΕΡΜΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ)

  • FUTSAL AWARDS 2022-2023 – Κ15

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΑΧΟΣ (ΝΕΟ ΙΚΟΝΙΟ ΣΑΛΑΣ)
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ:
 ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ (ΝΕΟ ΙΚΟΝΙΟ ΣΑΛΑΣ)
 ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΣ (ΝΕΟ ΙΚΟΝΙΟ ΣΑΛΑΣ)
 ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΦΛΩΚΗΣ (ΑΕΚ)
 ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΑΚΗΣ (ΤΡΑΧΩΝΕΣ ΑΛΙΜΟΥ)
 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΩΝΙΑΣ (ΕΡΜΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ)