Μήνυμα του προέδρου της ΠΕΠΣΣ

Η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σάλας στην Βόρεια Ελλάδα αποτελεί μια από τις κεντρικές κατευθύνσεις σε αυτή την θητεία για τη νέα διοίκηση της ΕΠΣΣ.

Άλλωστε, το γεγονός πως πρόσφατα ένας μεγάλος σύλλογος όπως ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να ενταχθεί στην οικογένεια του ποδοσφαίρου σάλας, αποδεικνύει πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον στη Μακεδονία για το άθλημά μας.

Στόχος είναι ολοένα και περισσότερα σωματεία να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και το futsal να μπει για τα καλά σε ένα μεγάλο κομμάτι της χώρας που μέχρι σήμερα ήταν “άγονο” και το οποίο πάντως έχει μεγάλη ιστορία στο ποδόσφαιρο και έχει βγάλει θρυλικούς ποδοσφαιριστές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΕΠΣΣ, Νίκος Αυλωνίτης, βρέθηκε την Παρασκευή (7/7) στα γραφεία της ΕΠΣ Μακεδονίας και είχε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τον Κώστα Παπαδόπουλο, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος της επιτροπής futsal της Ένωσης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και ήταν ιδιαιτέρως γόνιμη.

Συζητήθηκαν και αναλύθηκαν τα πάντα σχετικά με το ποδόσφαιρο σάλας στην Ελλάδα και οι δύο άνδρες τα είπαν περίπου δύο ώρες. Πρόθεση της ΕΠΣΜ είναι να αναπτυχθεί και στη Θεσσαλονίκη το futsal και θα γίνουν πολλές κινήσεις για να υλοποιηθεί αυτός ο στόχος.

Η ΕΠΣΣ θέλει να αναπτύξει το άθλημα σε όλη τη χώρα και οι κινήσεις που γίνονται τα τελευταία χρόνια, έχουν απτά αποτελέσματα. Η περιφέρεια έχει μπει δυναμικά, σπουδαία σωματεία δείχνουν ήδη τρομερή διάθεση και ο κόσμος αγκαλιάζει το όραμά τους.

Η ραγδαία αύξηση των ομάδων που μπαίνουν στο futsal, δείχνει πολλά για την προσπάθεια που γίνεται με συντονισμένες ενέργειες. Η Μακεδονία δεν θα μπορούσε να μείνει έξω απ’ αυτή την προσπάθεια και η Ένωση θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να είναι στο πλάι της.