Το ποδόσφαιρο Σάλας στον Κορυδαλλό

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δραστηριότητα προώθησης του ποδοσφαίρου Σάλας σε αγόρια και κορίτσια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου, σε συνεργασία με το δήμο Κορυδαλλού, η δραστηριότητα προώθησης του ποδοσφαίρου Σάλας σε αγόρια και κορίτσια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο κλειστό γυμναστήριο Θεόδωρος Πούτος, όπως αναφέρει η ΕΠΟ.

Αναλυτικότερα, 250 αγόρια, 150 κορίτσια και δάσκαλοι από 7 δημοτικά σχολεία του δήμου Kορυδαλλού συμμετείχαν στo πρόγραμμα που διήρκεσε τρεις ημέρες (17-19.5.2022). Η δράση εντάσσεται στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Αναπτυξιακό πρόγραμμα Πάσα στα Θρανία και περιλάμβανε ενημέρωση των παιδιών για το ποδόσφαιρο Σάλας με οπτικοακουστικό υλικό, ασκήσεις επίδειξης σε σταθμούς και εκπαιδευτικό παιχνίδι.

Ο Grassroots Manager της ΕΠΟ Σίσκος Χρήστος είχε την ευθύνη οργάνωσης και συντονισμού του προγράμματος και οι εκπαιδευτές Γιώργος Βασάλος και Στέφανος Σοϊλεμές την ευθύνη της  υλοποίησης του. Στη διαδικασία εφαρμογής της δραστηριότητας συμμετείχαν καθηγητές φυσικής αγωγής του δήμου, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού κ Τσίρμπας Νεκτάριος, καθώς και το προσωπικό του οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του δήμου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα αγόρια που συμμετείχαν στο πρόγραμμα έλαβαν αναμνηστικό μπλουζάκι του προγράμματος “Πάσα στα Θρανία” και τα κορίτσια αντίστοιχο από το εγκεκριμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΠΟ για την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου “It’a woman’s game”.