Ο Νίκος Αυλωνίτης νέος Πρόεδρος

Γίνεται πραγματικότητα ένα όνειρο ετών για το Ποδόσφαιρο Σάλας, καθώς με εντολή της FIFA, αναγνωρίζεται ως ξεχωριστό άθλημα από το ποδόσφαιρο

Ένα όνειρο ετών γίνεται πραγματικότητα για το Ποδόσφαιρο Σάλας, καθώς με συντονισμένες ενέργειες της ΠΕΠΣΣ σε συνεργασία με τον Πετρ Φουσεκ, οι ποδοσφαιριστές που ανήκουν ή που θα θέλουν να μετεγγραφούν στα σωματεία σάλας, θα έχουν δικό τους Μητρώο Δελτίων στην ΕΠΟ, κάτι που σημαίνει ότι, με εντολή της FIFA, το Ποδόσφαιρο Σάλας αναγνωρίζεται ως ξεχωριστό άθλημα από το ποδόσφαιρο.

Πλέον, όσοι ποδοσφαιριστές έχουν δελτίο στο 11Χ11, μπορούν, από εδώ και στο εξής, να εκδώσουν ξεχωριστό δελτίο σε σωματείο σάλας της αρεσκείας τους και να αγωνίζονται και στα δύο ξεχωριστά, πλέον, αθλήματα.

Αναλυτικά:

ΠΡΟΣ: Τα σωματεία Σάλας
ΘΕΜΑ: Ανακοίνωση για Μητρώο Δελτίων Futsal

Κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι γίνεται πραγματικότητα ένα όνειρο ετών για το Ποδόσφαιρο Σάλας και για την υλοποίηση του οποίου το νυν Δ.Σ. της ΠΕΠΣΣ εργάστηκε αθόρυβα και έδωσε τον δικό του αγώνα.

Ανακοινώνουμε λοιπόν ότι πλέον οι ποδοσφαιριστές που ανήκουν ή που θα θέλουν να μετεγγραφούν στα σωματεία σάλας, θα έχουν δικό τους Μητρώο Δελτίων στην ΕΠΟ, κάτι που σημαίνει ότι, με εντολή της FIFA, το Ποδόσφαιρο Σάλας αναγνωρίζεται ως ξεχωριστό άθλημα από το ποδόσφαιρο. Στην παρ.3 του άρθρου 5 του νέου Κανονισμού Ιδιότητας & Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών της ΕΠΟ, αναγράφεται ρητά ότι: «Ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να είναι εγγεγραμμένος μόνον σε μία ομάδα κάθε φορά, με την επιφύλαξη της διατάξεως του άρθρου 7 και της δυνατότητας να είναι εγγεγραμμένος σε μία άλλη ομάδα ποδοσφαίρου σάλας και/ή άμμου/ δρόμου».

Η εν λόγω καινοτομία έγινε πράξη σε συνδυασμό με τον εκσυγχρονισμό του συστήματος υποβολής, καταχώρησης και έκδοσης των δελτίων του Τμήματος Μηχανογράφησης της ΕΠΟ, που πλέον δίνει τη δυνατότητα για το ξεχωριστό Μητρώο Ποδοσφαιριστών Σάλας.

Όσοι ποδοσφαιριστές έχουν δελτίο στο 11Χ11, μπορούν, από εδώ και στο εξής, να εκδώσουν ξεχωριστό δελτίο σε σωματείο σάλας της αρεσκείας τους και να αγωνίζονται και στα δύο ξεχωριστά, πλέον, αθλήματα.

Τι σημαίνει Μητρώο Futsal ΕΠΟ για τα σωματεία-μέλη μας:

1. Καταργούνται οι διατάξεις των Προκηρύξεων που αναφέρονται στο γαλάζιο δελτίο ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται και στο 11Χ11, ήτοι τα εδάφια 4, 5 & 6 της παραγράφου Η, του άρθρου 5 των Προκηρύξεων.

2. Οι ποδοσφαιριστές έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται και στο Futsal και στο 11Χ11, χωρίς κανένα περιορισμό σχετικό με το δελτίο τους.

3. Η ΠΕΠΣΣ αποκτά στο Τμήμα Μητρώου Ποδοσφαιριστών της ΕΠΟ δικό της πρωτόκολλο, ανεξάρτητο και ξεχωριστό από εκείνο των δελτίων των υπολοίπων Ενώσεων που ασχολούνται με το 11Χ11.

4. Εάν ένα σωματείο θέλει να αποκτήσει αθλητή από το 11Χ11, η μεταβολή δεν λογίζεται ως «Μετεγγραφή», αλλά ως «Πρώτη Εγγραφή» σε σωματείο Ποδοσφαίρου Σάλας και απαιτεί όλα τα δικαιολογητικά της Πρώτης Εγγραφής, δηλαδή:
i. Έντυπο Μεταβολής κατάλληλα συμπληρωμένο σε όλα τα πεδία,
ii. Ευδιάκριτη φωτοτυπία της νέας Κάρτας Υγείας,
iii. Ευδιάκριτη φωτοτυπία ταυτότητας με επικύρωση ως γνήσιο αντίγραφο,
iv. Έγχρωμη φωτογραφία, η οποία για τη διευκόλυνση της διαδικασίας, καλό θα είναι να αποστέλλεται στην ΠΕΠΣΣ σε ηλεκτρονική μορφή μέσω email. Κατά προτίμηση η φωτογραφία να έχει σκουρόχρωμο φόντο. Αίτηση χωρίς την προσκόμιση έγχρωμης φωτογραφίας, ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, μία νέα σελίδα ανοίγει από φέτος για το Ποδόσφαιρο Σάλας και την ΠΕΠΣΣ στη χώρα μας, καθώς η Ένωση αποκτά την ουσιαστική οντότητα για την οποία μαχόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι δίνεται η ευκαιρία και η προοπτική στα σωματεία-μέλη μας, να προσελκύσουν ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται και στο 11Χ11 και μάλιστα στο σύνολο των ηλικιακών κατηγοριών.